WELKOM: de website van LEDPARADISE is vernieuwd.

Cropmaster Pro 1000

Cropmaster Pro 1000

In de strijd om de gunsten van professionele tuindersbedrijven zien we steeds vaker dat LED-kweeklampfabrikanten die zich voorheen bezighielden met de consumentenmarkt, één of meerdere modellen lanceren die voor de commerciële, grootschalige plantenkweek ontwikkeld werden. Meestal gaat het hier dan om zéér krachtige, onderhoudsvrije en betrekkelijk eenvoudige LED kweeklampen die probleemloos en onderhoudsarm vele jaren meegaan. Oók  moet zo’n model efficiënt  omgaan met energie waardoor het een zuinig alternatief is voor de stroomslurpende HPS-kweeklamp. In deze gedachte hebben óók de productontwerpers van Budmaster  een professioneel model ontwikkeld. Deze LED kweeklamp verscheen eind 2018 echter op de markt onder een eigen merknaam: Cropmaster

De Cropmaster Pro 1000 is een ware krachtpatser en dat blijkt uit het feit deze lamp bij een hanghoogte van maar liefst 2,20 meter moeiteloos een kweekoppervlak van 120 x 150 cm voorziet van het benodigde Full-Cycle licht. Deze grote hanghoogte heeft een goede reden want deze LED kweeklamp is juist bedoeld voor gebruik in zo genaamde ‘High Bay’ kweekruimtes zoals glazen kassen (als aanvulling op het natuurlijke daglicht) en grote (hoge) indoor kweekruimtes. De grote efficiëntie van dit model blijkt uit het feit dat deze enorme hoeveelheid licht wordt opgewekt met een stroomverbruik van slechts 535 watt. De gebruikte CREE LED diodes staan garant voor een zéér gelijkmatige verdeling van het licht over het kweekoppervlak. De samenstellende componenten zijn van hoge kwaliteit en de behuizing is vervaardigd van het welhaast onverwoestbare polycarbonaat waardoor deze LED kweeklamp jarenlang probleemloos blijft functioneren in de meest zware omstandigheden.

De ontwerpers van Cropmaster beschouwen ventilatieopeningen in een professionele LED kweeklamp, en zéker die zich bevinden in de bovenzijde van de behuizing, als een aperte ontwerpfout en daar hebben ze natuurlijk wel een punt. Ventilatieroosters bieden immers toegang aan stof, (spat)water en ook nog eens aan nieuwsgierige insecten die in het knusse interieur van een kweeklamp maar al te graag aan gezinsvorming doen.  Om dit soort levensduur-verkortende invloeden te voorkomen is elke Cropmaster Pro 1000 uitgevoerd met een tangentiale ventilator die niet alleen bijzonder goed koelt maar ook de van onderaf aangevoerde lucht ontdoet van rondzwevende deeltjes en eventuele insecten door deze te versnipperen en achterwaarts uit te blazen.

Budmaster garandeert, door haar hoge ontwerp-eisen en hoogwaardige onderdelen, met de Cropmaster Pro 1000 aan iedere afnemer de allerbeste LED kweeklamp voor gebruik in de meest extreme tuinbouwomgevingen.  Ook stellen ze dat  de meerkosten in vergelijk met even krachtige HPS kweekverlichting binnen twee jaar zijn terugverdiend door besparing op stroomverbruik en onderhoud. Budmaster geeft 5 jaar garantie op een Cropmaster Pro 1000 maar belooft dat deze lamp minstens tien jaar probleemloos meegaat waarbij de kracht van de LED-diodes hooguit 5% zal afnemen.

Hoewel de Cropmaster Pro 1000 een professionele kweeklamp is wil dat niet zeggen dat een serieuze hobbykweker aan deze LED kweeklamp niet heel veel plezier kan beleven. Feit is echter wel dat de lamp enorm krachtig is en daardoor bij een te kleine afstand tot je kweekoppervlak je planten makkelijk schade kan toebrengen. Als je kweekruimte hoog genoeg is, is dat geen probleem en kun je prima uit de voeten met deze uitstekende LED-kweeklamp van de productontwikkelaars van Budmaster. 

Technische specificaties
Aanpasbaar spectrum Neen
Afmeting 437 x 218 x 68 mm
Branduren 50.000 +
Dimbaar Neen
Garantietermijn 5 Jaar
Gewicht -
HPS Equivalent -
Koeling Aktief
Minimum afstand tot de plant -
PPF (Micromols/sec) 1094 µmol/s
Spectrum Full Cycle
Stroomverbruik 535W
Footprint (bloei) 150 x 150 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

  • Model: Cropmaster Pro 1000
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 1.895,00

Tags: Cropmaster Pro 1000, Cropmaster Pro 1000, BUDMASTER

Loading...