WELKOM: de website van LEDPARADISE is vernieuwd.

Fluence SPYDR 2i

Fluence SPYDR 2i

    test

De Fluence SPYDR 2i is een professionele LED kweeklamp die zéér zuinig omgaat met z’n energie. Door het grote lichtoppervlak wordt het licht uiterst gelijkmatig verdeeld over het kweekoppervlak en dringt het uitstekend door tussen het gebladerte. De door Fluence gebruikte materialen, het eenvoudige ontwerp en de passieve koeling maken de Fluence SPYDR 2i tot een geruisloze, degelijke kweeklamp die probleemloos vele jaren meegaat. De Fluence SPYDR 2i kan stand alone én in serie op het lichtnet worden aangesloten. Deze LED kweeklamp is geschikt voor gebruik in stellingen (vertical farming), boven kweektafels en in kweektenten. Er wordt een ophangbevestiging meegeleverd.

De Fluence SPYDR 2i is een extreem krachtige Full Spectrum LED kweeklamp die ontwikkeld werd voor gebruik in de High PPFD Cultivation. Bij de High PPFD kweekmethode wordt gebruik gemaakt van zeer hoge lichtsterktes. Bij deze lichtsterkte wordt vaak gebruik gemaakt van extra CO2*. Het nuttig effect voor de kweker is dat hierdoor de levenscyclus van z’n planten aanmerkelijk versnelt en dat bovendien de opbrengst tot wel 20% wordt vergroot. Anders gezegd: met High PPFD Cultivation krijg je in een kortere tijd een grotere oogst.

                                                   

De SPYDR 2i produceert natuurlijk ook een hoeveelheid UV-licht die naar verhouding veel groter is dan bij andere LED-kweeklampen. Bij het werken onder de SPYDR 2i is het daarom extra belangrijk dat je je ogen met de juiste middelen beschermt. Het dragen van een beschermende bril is daarom aan te raden

De Fluence SPYDR 2i is voorzien van het door Fluence zélf ontwikkelde PhysioSpec Indoor spectrum. Dit spectrum is op maat gemaakt voor het indoor kweken en bedoeld voor de gehele levenscyclus van je planten.
Het PhysioSpec Indoor spectrum scoort op de CRI-schaal (Color Rendering Index) een waarde van 85 wat aangeeft dat het afgestraalde licht uiterst geschikt is voor werk- en onderzoek omstandigheden waarbij natuurlijke, levendige kleuren en een goed contrast belangrijk zijn.

De Fluence SPYDR 2i beschikt niet over een ingebouwde dimmer. Deze is alleen apart te verkrijgen.

 

*High PPDF-kweken met CO2 vereist kennis van fotosynthese en het effect van CO2 op je planten. Een opgevoerde CO2-hoeveelheid van 800 tot 1400 PPM, oftewel een percentage van 0,08 tot 0,14% (normaal is dat 400 PPM, 0,04%), stelt een plant namelijk in staat om die grote lichtintensiteit veilig en effectief om te zetten in koolhydraten en energie

Belangrijk daarbij is dat je weet dat bij te weinig CO2 in de lucht het felle licht niet in energie en koolhydraten kan worden omgezet waardoor je planten beschadigd kunnen raken. Anderzijds geldt dat de extra CO2 in je kweekruimte alléén wordt omgezet in koolhydraten als de lichtintensiteit voldoende is. Als je de buitengewoon krachtige Fluence SPYDR 2i gebruikt hoef je je dáár in elk geval geen zorgen over te maken. 

Voor meer informatie, zie tabblad 'Specificaties'

let op: kweken met extra CO2 vereist een aangepast voedingsschema!

Voor meer informatie over kweken met extra CO2, klik hierTechnische specificaties
Aanpasbaar spectrum Nee
Afmeting 108 x 119 x 11 cm
Branduren 54.000 +
Dimbaar Met apart verkrijgbare dimmer
Garantietermijn 5 Jaar
Gewicht 12,5 Kg
HPS Equivalent
Koeling Passief
Minimum afstand tot de plant 16 cm
PPF (Micromols/sec) 1700 µmol/s
Spectrum Full Spectrum
Stroomverbruik 630 W
Footprint (groei) 120 x 120 cm
Footprint (bloei) 120 x 120 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

  • Model: Fluence SPYDR 2i
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 1.175,00

Tags: Fluence SPYDR 2i, Fluence SPYDR 2i,

Loading...