WELKOM: de website van LEDPARADISE is vernieuwd.

Fluence SPYDRx

Fluence SPYDRx

Fluence Bioengeneering SPYDRx kweeklampen zijn zeer hoog aangeschreven led kweeklampen, die voorheen werden verkocht onder de naam BML Spydr. Fluence SPYDRx kweeklampen zijn krachtige led kweeklampen die bekend staan om de gelijkmatige spreiding van licht over het kweekoppervlak. De meeste led kweeklampen van andere merken worstelen met de spreiding van het licht; ze halen vaak hele hoge PAR waardes in het centrum direct onder de kweeklamp, maar verliezen heel snel PAR kracht naarmate je meer naar de zijkant gaat meten. Fluence heeft dat met hun SPYDRx kweeklampen wat dat betreft veel beter opgelost. Vanwege de enorme afmetingen van de SPYDRx kweeklampen (maar liefst 112x107 cm) en het gebruik van een aantal led-balken naast elkaar, wordt het licht heel gelijkmatig verspreid over het kweekoppervlak. De SPYDRx kweeklampen zullen niet de hoge piekwaardes halen direct onder de kweeklamp, maar zullen gemiddeld over het gehele oppervlak genomen wel meer PAR op de planten uitstralen dan de meeste led kweeklampen met hoge waardes in het centrum, die snel afnemen naar de zijkanten. Het grote voordeel dat de gelijkmatige spreiding zonder hoge pieken met zich meebrengt, is dat de SPYDRx kweeklampen veel lager boven de planten kunnen hangen. Een led kweeklamp die een hele hoge piek in het centrum heeft, moet op een hoogte van al gauw 50-60 cm boven de planten hangen, omdat de planten direct onder het centrum van deze kweeklamp zullen verbleken door te krachtig LED licht. Terwijl de planten aan de zijkanten daardoor waarschijnlijk te weinig licht krijgen, doordat deze kweeklampen aan de zijkanten veel minder krachtig zijn. Een logisch gevolg daarvan is er grote verschillen kunnen ontstaan in de ontwikkeling van verschillende planten onder dezelfde kweeklamp. Fluence SPYDRx kweeklampen kunnen op 15(!) boven de planten gehangen worden. Alle planten onder de SPYDRx kweeklampen krijgen praktisch dezelfde dosis licht en PAR, waardoor ze allemaal dezelfde ontwikkeling doormaken. 

Deze SPYDRx led kweeklamp heeft vijf krachtige LED balken, die gezamenlijk zorgen voor een reikwijdte van minimaal 120x120 cm. De SPYDRx kweeklamp is ontwikkeld om dienst te doen als lichtbron in het vroege ontwikkelingsstadium van de plant, of als full-cycle lichtbron voor planten met een normale lichtbehoefte.

Fluence SPYDRx Plus led kweeklampen hebben van zichzelf geen programmeermogelijkheden. Daarvoor heeft Fluence Bioengeneering de Solunar controller ontwikkeld, waarmee de lichtintensiteit ingesteld en geprogrammeerd kan worden. Zodoende is het mogelijk om bijvoorbeeld een lagere lichtintensiteit te geven in de groeifase door het licht te dimmen. De SoLunar controller heeft ingebouwde timerfuncties, waarmee je de natuurlijke zonsopgang en zonsondergang kunt nabootsen, door de lichtintensiteit langzaam op te bouwen aan het begin van de 'dag' en weer langzaam af te bouwen aan het einde van de 'dag'. Dit scheelt onnodige stress bij de plant, veroorzaakt door het schrikeffect dat ontstaat door de plotselinge verandering van volledige duisternis naar volledige verlichting en vice versa. De SoLunar controller heeft aansluitmogelijkheden voor maximaal drie SPYDRx led kweeklampen, die alle drie afzonderlijk van elkaar of gezamenlijk ingesteld kunnen worden.

Specificaties:
-    Werkelijk verbruik: 330 Watt
-    Vergelijkbaar met:  600 Watt HPS
-    Aanbevolen hoogte: minimaal 15 (!) cm boven de top van de plant
-    Reikwijdte:  120 x 120 cm (bij bovenstaande hoogte)
-    Branduren: +50.000
-    Gewicht: 10.0 kilogram
-    Afmetingen: 112 x 107 x 12 cm

Fluence Bioengeneering maakt gebruik van een uniek kleurenspectrum, dat zij PhysioSpec noemen. Dit spectrum wijkt behoorlijk af van de spectra van de led kweeklampen van andere merken. De meeste led fabrikanten zijn ervan overtuigd dat de plant voornamelijk licht absorbeert in de blauwe en rode gedeeltes van het spectrum, en dat groen licht door de plant niet gebruikt wordt in fotosynthese. Fluence heeft daar echter een heel andere mening over. Onderzoeken over fotosynthestische activiteit van planten onder verschillende golflengtes, uitgevoerd door de vooraanstaande plantwetenschappers Keith McCree and Katsumi Inada, zou hebben aangetoond dat groen licht voor een groot aantal plantsoorten bijna net zo effectief is als blauw licht. De verklaring (in het kort) voor dit experimentele feit zou zijn dat deze plantsoorten zowel biochemisch als biofysisch zijn geëvolueerd om groen licht beter te benutten. 


Heb je zelf een winkel en wil je dit product ook verkopen? Neem dan even contact met ons op.

Technische specificaties
Aanpasbaar spectrum Nee
Afmeting 112 x 107 x 12 cm
Branduren 50.000 +
Dimbaar Ja
Garantietermijn 3 jaar
Gewicht 10 kg
HPS Equivalent 600 W
Koeling Passief
Minimum afstand tot de plant 15 cm
Spectrum Full Spectrum
Stroomverbruik 330 W
Footprint (bloei) 120 x 120 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

  • Model: SPYDRx
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 1.169,00
Loading...