WELKOM: de website van LEDPARADISE is vernieuwd.

Fluence VYPR 2P

Fluence VYPR 2P

Professionele Indoor-toepassingen
Hoewel de VYPR 2p er hetzelfde uitziet als de VYPR 2x is het gebruiksdoel wezenlijk anders. Waar de VYPR 2x werd ontwikkeld voor gebruik in kassen is de VYPR 2p bedoeld voor toepassing in ruimtes waar geen natuurlijk licht aanwezig is. Denk daarbij aan het kweken in lichtdichte loodsen en het kweken van gewassen in etages (Vertical Farming).
Bij het indoor kweken ontbreekt het natuurlijk zonlicht waardoor de planten het moeten doen met het licht dat kunstmatig geproduceerd wordt. Een professionele manier van Indoor kweken stelt dus zéér hoge eisen aan het soort licht en de kwaliteit van de kweekverlichting. Voor wat de laatste twee betreft  kun je ervan verzekert zijn dat de Fluence VYPR 2p aan de strengst mogelijke eisen voldoet, om de doodeenvoudige reden dat deze lamp de beste in z’n soort is.
De VYPR 2p is een zéér krachtige, uiterst betrouwbare LED kweeklamp die is samengesteld uit de allerbeste onderdelen. Alle producten van Fluence -dus ook de VYPR 2p maken gebruik van de meest recente LED technologie die afkomstig is uit de laboratoria van Osram en Samsung. Door het ontbreken van bewegende delen zoals ventilatoren maken deze LED kweeklampen geen enkel geluid en neemt de betrouwbaarheid en levensduur toe. De passieve koeling doet uitstekend werk, gezien het feit dat deze tot 40% meer warmte afvoert dan de gemiddelde passieve koeling van andere merken.

De VYPR 2p is ontworpen voor commercieel gebruik, maar komt uiteraard óók prima tot z’n recht in een bescheiden kweekomgeving. Amateurkwekers kunnen met deze LED kweeklamp dan ook beschikken over een professioneel product dat topprestaties levert.

Efficientie en stroomverbruik
Testen die zijn gedaan door de Utah State University (Utah, USA) hebben uitgewezen dat de VYPRx 21% energiezuiniger is dan de zuinigste LED kweeklamp uit een eerder onderzoek en maar liefst 58% efficiënter met z’n stroom omgaat dan een professioneel HPS-systeem met dezelfde lichtopbrengst.

Bediening
De VYPR 2p beschik van zichzelf niet over bedieningsmogelijkheden. Bediening gebeurd middels een heel gebruiksvriendelijke dimmer waarmee je tot 50 exemplaren kunt dimmen of uitschakelen. Aldus kun je tevens de PPFD en het stroomverbruik beïnvloeden. Deze dimmers worden gemaakt op bestelling waardoor een levertijd van twee weken geldt.

Voor meer informatie, zie tabblad 'Specificaties'

Technische specificaties
Aanpasbaar spectrum Nee
Afmeting 106,7 x 6,9 x 8,4 cm
Branduren 38.000 +
Dimbaar Met aparte dimmer
Garantietermijn 3 jaar
Gewicht 3,4 kg
HPS Equivalent -
Koeling Passief
Minimum afstand tot de plant 46 cm
PPF (Micromols/sec) 1190 μmol/s
Spectrum Full Spectrum
Stroomverbruik 525 watt
Footprint (groei) N.V.T.
Footprint (bloei) N.V.T.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

  • Model: Fluence VYPRx Plus
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 1.689,00
Loading...