WELKOM: de website van LEDPARADISE is vernieuwd.

LED kweeklamp kopen in Amerika: verstandig of juist niet?

Posted by Polle 05-06-2019 0 Comment(s)
Een LED kweeklamp 'rechtstreeks' in Amerika kopen, is dat verstandig of juist niet?
 
De afgelopen paar jaren heeft de (door)ontwikkeling van LED kweekverlichting een vogelvlucht genomen. Nieuwe merken schieten als paddenstoelen uit de grond. Een groot aantal van die merken komen uit Amerika. De succesvolle merken waaien uiteindelijk vanzelf over naar Europa. Je ziet deze merken dan op steeds meer webshops verschijnen, regelmatig als eerste op LED Paradise. Wat vaak opvalt is dat de prijzen op de Europese websites hoger zijn dan de prijzen van dezelfde producten op de website van Amerikaanse aanbieders, of op de website van het merk zelf. En dat kan soms behoorlijk veel schelen.  Daardoor lijkt het soms aantrekkelijker om het product in Amerika te kopen, maar toch is het meestal helemaal niet zo aantrekkelijk als het lijkt om ‘direct’ in Amerika te kopen. Hieronder vind je een aantal redenen waarom je beter niet direct in Amerika kunt kopen. 

1. BTW
Wanneer je een led kweeklamp koopt bij een aanbieder buiten de Europese Unie, krijg je een naheffing ter hoogte van het BTW bedrag van de Belastingdienst. Deze naheffing wordt geïnd door de pakketbezorger. Je zult de bezorger direct moeten betalen als het pakket bij je wordt afgeleverd, anders laat hij het pakket niet bij je achter. In Nederland is het BTW percentage 21%, deze moet je dus boven op de aanschafprijs (inclusief verzendkosten) tellen, waardoor je bestelling vaak al honderden Euro’s duurder uitvalt. 

2. Verzendkosten
LED kweeklampen zijn vaak zwaar. Wanneer je een bestelling plaatst bij een webwinkel in Amerika, zal het pakket meestal via luchtvracht verzonden worden. Je hebt het pakket dan met een week of twee in huis. Maar luchtvracht is duur! Je zult daarom al gauw 50-100 euro aan verzendkosten moeten betalen. En zoals bij punt 1 ook al vermeld ben je ook over de verzendkosten BTW verschuldigd. 

3. Invoerheffing
Naast de BTW zul je bij de pakketbezorger ook de invoerheffing moeten betalen. Deze varieert meestal van 2.0% tot 4.5%, afhankelijk van wat de verzender op de factuur vermeldt. Tel ook hiervoor dus weer enkele tientjes bovenop de aankoopwaarde.  

4. Retouren
Als het product je niet bevalt, om welke reden dan ook, kun je de bestelling waarschijnlijk annuleren en retourneren. Maar, je zult waarschijnlijk zelf voor de kosten op moeten draaien. Eerder in dit blogartikel kon je al lezen dat verzendkosten vanuit bijvoorbeeld Amerika erg hoog zijn. En dat zijn dan pakketten die bedrijfsmatig worden verzonden, waarbij de verzender vaak gunstige tarieven berekend krijgt van de transporteur, die berekend zijn op basis van volume. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat als particulier verzenden van één pakket, dat ook nog eens heel zwaar is, een veelvoud zal kosten dan wat je hebt betaald om het pakket bij je te krijgen.

5. Reparaties
Elektronica gaat soms kapot, hoe hoog de kwaliteit van het betreffende merk ook is. Daar is weinig aan te doen. Als je een led kweeklamp hebt gekocht in Amerika en er is of gaat iets stuk, dan is het een hele operatie om het pakket weer terug naar de verzender te sturen en daarna weer een gerepareerd of vervangen exemplaar te krijgen. Het duurt sowieso een eeuwigheid en het is maar de vraag of de leverancier bereid is om voor de kosten op te draaien.

6. Support
Mocht er iets mis zijn met de led kweeklamp die je in Amerika hebt gekocht, of heb je een andere reden om met de klantenservice van de verkoper in contact te komen, dan is dat vaak lastig vanuit Europa. De kans is groot dat je de taal niet (goed) spreekt en je woont sowieso in een ander tijdzone. Communicatie is daardoor vaak lastig en kost veel tijd. 
 
Als je dit allemaal zo leest, zou je jouw gewenste led kweeklamp dan niet veel liever binnen de EU bestellen? Je bent vaak niet eens duurder uit, maar juist goedkoper. De communicatie verloopt veel sneller en makkelijker en in het onverhoopte geval van een reparatie heb je de lamp veel sneller weer in bezit. LED Paradise heeft bijvoorbeeld dusdanig goede relaties opgebouwd met onze leveranciers, dat wij in veel gevallen als Europees reparatiepunt fungeren. We hebben alle kennis en onderdelen in huis om een defecte kweeklamp snel en blijvend te repareren. Daarbij zitten we in dezelfde tijdzone en spreken we onze talen, zodat je ons direct kunt bellen wanneer het nodig is. En we staan altijd voor je klaar.
Loading...