WELKOM: de website van LEDPARADISE is vernieuwd.

LED Protect: Wat doet het?

Posted by Stefan 25-07-2018 0 Comment(s)

Wat je ook doet en hoe je ook kweekt, je planten zullen altijd een zekere mate van stress ondervinden. Of je nou kweekt led protectonder LED, HPS of andere lichtbronnen. We proberen de plant te laten groeien en bloeien in optimale omstandigheden, maar er zullen altijd factoren blijven die stress bij planten veroorzaken.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan ongedierte, tocht, over- of ondervoeding, een verkeerde PH waarde, etc.. Daarnaast is het zo dat elk type verlichting zorgt voor eigen, specifieke factoren, die ook voor stress kunnen zorgen. Denk bij HPS bijvoorbeeld aan een te hoge temperatuur en bij LED aan de aanwezigheid van UV licht, dat weliswaar zorgt dat schimmels en bacterien minder kans krijgen, maar waar planten erg gevoelig voor zijn en dus stress kan veroorzaken. LED Protect beschermt de plant tegen stress die veroorzaakt wordt door zowel algemene oorzaken, als door oorzaken die het gevolg zijn van kweken met LED verlichting. LED Protect zorgt voor een hogere weerstand, waardoor de plant gezonder blijft. De plant kan zich daardoor beter ontwikkelen en het verlies door de negatieve gevolgen van stress wordt geminimaliseerd. Het resultaat is dat je meer gewicht van dezelfde plant zult halen.

 

Salicylzuur
Het hoofdbestanddeel van LED Protect is Salicylzuur, een planthormoon dat hoofdzakelijk in planten wordt gesynthetiseerd voor het beschermen van de plant tegen pathogenen. Salicylzuur regelt tal van processen in een plant, waarvan het belangrijkste proces de geïnduceerde systemische resistentie is (Engels: systemic acquired resistance, SAR). Dit is een reactie van een volledige plant waarbij de plant zichzelf resistent maakt tegen een pathogeen, nadat deze de plant lokaal heeft aangevallen. De plant wordt als het ware “in opperste staat van paraadheid” gebracht, nadat het te maken krijgt met een bedreiging.
Salicylzuur is een hormoon dat door planten zelf aangemaakt wordt als afweermechanisme. Door dit geconcentreerde extract toe te voegen aan je basisvoeding, geef je planten de optimale bescherming. Salicylzuur wordt in de tuinbouw gebruikt voor high-end planten en bloemen zoals rozen.
 

In LED Protect vindt men tevens het volledige spectrum aan natuurlijke elementen. Dit betekent dat alle moleculen die voor de plant als voeding dienen, aanwezig zijn in het product. Door toepassing van LED Protect worden alle mogelijke nutriëntentekorten vermeden. De plant ondervindt zodoende geen obstakels in het dieet. Daarnaast is het zo dat veel aanwezige spoorelementen dienen als co-enzym. Dit zijn moleculen die nodig zijn voor een enzym om zijn functie (als katalysator in chemische processen) te vervullen.

LED Protect is 100% natuurlijk en 100% biologisch beschikbaar. Alle ingrediënten van LED Protect komen uit de natuur en zijn in deze vorm makkelijk te absorberen door het gewas.Wat zijn de effecten van LED protect ?


LED protect zorgt voor een hogere weerstand in de plant.
Toediening van LED Protect beschermt de plant tegen bedreigingen van zowel biotische als abiotische bedreigingen. Biotische milieufactoren zijn milieufactoren die een biologische oorsprong hebben, zoals bijvoorbeeld spint, pathogenen, meeldauw, het tabak-mozaïk-virus etc. Abiotische milieufactoren zijn milieufactoren die geen biologische oorsprong hebben. Hierbij kun je denken aan hitte, kou en zoutstress.

LED Protect zorgt voor meer Vitamine C
Bij tests met tomaten is een Vitamine C verhoging van 35% waargenomen. Een hoger Vitamine C gehaltezorgt voor een verhoogde effectiviteit van fotosynthese. Daarnaast is Vitamine C een co-enzym voor de synthese van andere hormonen, te weten:

  • Ethyleen: Een afrijpingshormoon dat zorgt voor een snellere en gelijkmatige afrijping. Hoe meer ethyleen, hoe sneller de afrijping.
  • Gibberlinezuren: Reguleren de ontwikkeling van de plant. Meer gibberline betekent een snellere ontkieming, celstrekking, eerdere knopzetting, meer bloemvorming en snellere afbloeiing van vruchten.
  • Anthocyanen/Beacyanin: Dit zijn de kleurstoffen voor de plant, zoals bijvoorbeeld het rood van rode kool. Deze zorgen van de bescherming van de plant tegen fotovergiftiging (door teveel of schadelijk licht). In LED-lampen worden tegenwoordig vaak UV lichten ingebracht, om schimmels en bacteriën in de ruimte tegen te gaan. Prachtig natuurlijk, maar planten zijn gevoelig voor UV-licht. Door de genoemde stoffen aan te maken wordt het licht beter gefilterd, alvorens het op te nemen voor fotosynthese. 

LED Protect zorgt voor verdikking van de celwand
Een dikkere celwand maakt de plant resistenter tegen luchtdruk. Daarnaast zorgt een dikkere celwand voor een betere waterhuishuiding.
 

LED Protect zorgt voor een hogere Brixwaarde
De Brix-waarde is het massa-percentage van de vloeistof dat uit vaste stof bestaat. Een hogere Brix-waarde betekent minder vocht in de vrucht/bloem/plant, maar meer droge stof. 

LED Protect stimuleert de aanmaak van bloeihormonen
Toediening van LED Protect zorgt ervoor dat planten sneller zullen reageren of een seizoensverandering. Zodra het bloeiseizoen is aangebroken zal de plant sneller reageren en eerder bloemen aanmaken.
 

LED Protect zorgt voor meer fotosynthese
Toediening van LED Protect zorgt voor meer Chlorofyll. Chlorofyll (bladgroen) is de groen bladkleurstof van de plant die zorgt dat licht kan worden opgevangen en de energie van het licht wordt omgezet in chemische energie, die wordt gebruikt voor fotosynthese. LEd Protect zorgt tevens voor sneller reagerende huidmondjes en daardoor voor een effectievere fotosynthese. 


LED Protect zorgt voor polyphenol
Meer polyphenol betekent een betere regeling van auxines (celstrekkende hormonen) en heeft een preventieve werking tegen microbiologische infecties. Daarnaast zorgt polyphenol, in samenwerking met Anthocyanen/Beacyanin, voor betere bescherming tegen UV. 
 

LED Protect beschermt tegen een te lage temperatuur
Doordat LED kweeklampen vaak maar een fractie van de warmte afgeven die bijvoorbeeld HPS lampen afgeven, kan het zijn dat de temperatuur in de kweekruimte lager dan optimaal is (wanneer er niet bijverwarmd wordt uiteraard). Daardoor kan de effectieve fotosynthese verminderen en door de lagere temperatuur zal de relatieve luchtvochtigheid hoger zijn. De lucht kan minder vocht vasthouden, waardoor het damppunt eerder wordt bereikt. De lucht kan dan niet meer vocht opnemen, waardoor dauw ontstaat. In dit klimaat kunnen schimmels zich beter ontwikkelen. Door toevoeging van LED Protect blijft de fotosynthese op niveau en worden de planten optimaal beschermd tegen gevolgen van een hogere relatieve luchtvochtigheid. 


LED Protect is een product van Humud Raw Materials, een internationaal samenwerkingsverband van verschillende bedrijven, dat opgericht is met het doel de plantenvoedingsindustrie te revolutionaliseren. Humud Raw Materials levert grondstoffen aan voedingsproducenten en ontwikkelt innovatieve eindproducten.

Leave a Comment

Loading...