WELKOM: de website van LEDPARADISE is vernieuwd.

Method Seven Agent 939 LEDfx

Method Seven Agent 939 LEDfx

Full Spectrum LED kweeklampen produceren een wit, zéér helder licht dat precies op zonlicht lijkt. De zonnige kleur van dat licht kan echter misleidend zijn. De meeste fabrikanten van Full Spectrum kweeklampen voeren namelijk het licht in bepaalde golflengtes behoorlijk op. Daardoor is, in vergelijk met normaal zonlicht, het blauwe deel van het Full Spectrum bovenmatig voorzien van ultraviolet licht en datzelfde geldt voor het aandeel infrarood in het rode gedeelte van het spectrum. Hoewel de kleur van het Full Spectrumlicht ondanks deze opgevoerde waarden voor het menselijk oog niet afwijkt van normaal zonlicht is het verhoogde aandeel van met name het UV-licht iets om serieus rekening mee te houden. Ultraviolet licht is door z’n korte golflengte onzichtbaar voor de mens en bovendien veel energierijker dan zichtbaar licht. En juist die hoge energie maakt UV-licht schadelijk. Aangetoond is dat de ooglens na langdurige of frequente blootstelling aan te hoge ultraviolette straling staar (vertroebeling van de ooglens) ontwikkelt.

De glazen
Met de 939 LEDfx brengt Method Seven een bril op de markt die je ogen gegarandeerd beschermt tegen de nadelige effecten door blootstelling aan een teveel van UV- en Infrarood licht. De lichtgewicht, gebogen glazen van polycarbonaat zijn het resultaat van de tweejarige samenwerking van oogartsen, ingenieurs en de optisch specialisten van Carl Zeiss. Deze glazen blokkeren al het schadelijke ultraviolet uit het licht van je Full Spectrum kweeklamp en filteren bovendien het overmatige infraroodlicht uit. Hoewel infrarood licht op zichzelf niet schadelijk is ervaren je ogen het, vanwege de warmte die IR-straling in je weefsels doet ontstaan, als onaangenaam.

Het montuur
Het montuur van de Agent 939 LEDfx is gemaakt van TR90, een opmerkelijke kunststof dat ongelofelijk duurzaam, flexibel en licht van gewicht is. Het geheel is zodanig gevormd dat het vrijwel onmogelijk is dat zijwaartse lichtinval optreed. De doordachte vorm, de brede scharnieren en de verzonken rubberen neuspads maken deze bril tot een uiterst comfortabel, stijlvol maar vooral veilig hulpmiddel voor kwekers die met Full Spectrum kweekverlichting werken.

Samengevat
De Method Seven Agent 939 LEDfx filtert en blokkeert de schadelijke hoeveelheid UV- en infraroodlicht zo effectief dat het licht in je kweekruimte voor het oog amper zwakker lijkt maar als veel plezieriger wordt ervaren.  Aldus biedt deze unieke veiligheidsbril van Method Seven je de allerprettigste en aller veiligste lichtervaring, zelf onder meest felle Full Spectrum LED kweeklamp.


Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

  • Model: MS939LEDfx
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 125,00
Loading...