WELKOM: de website van LEDPARADISE is vernieuwd.

SANlight M30

SANlight M30

De M30 is een compacte led kweeklamp van het Oostenrijkse bedrijf SANlight. SANlight led kweeklampen zijn razend populair in Duitsland en Oostenrijk, vanwege hun kracht en hoogwaardige kwaliteit. SANlight M30 kweeklampen gebruiken slechts 30 watt stroom, maar hebben een output die vergelijkbaar is met 45 watt HPS. De M30 is uitgerust met 21 Osram diodes, verdeeld over verschillende kleuren die gezamenlijk het complete SANlight kleurenspectrum geven. Omdat niet alleen photosynthese belangrijk is voor de ontwikkeling van een plant, maar ook een goede hormonale balans, heeft SANlight ervoor gekozen om zoveel mogelijk het natuurlijke spectrum van de zon na te bootsen. Waar andere led merken er voor kiezen om vooral de nadruk te leggen op blauw (groei) en rood (bloei), kiest SANlight er dus voor om een volledig spectrum aan te bieden waar de kleuren gelijkmatiger zijn verdeeld en ook de rest van het kleurenspectrum vertegenwoordigd is. Het resultaat is een krachtige led kweeklamp die een voor het oog warm wit licht uitstraalt en die geschikt is voor zowel groei als bloei. 

De SANlight M30 is zeer geschikt als bijverlichting, in combinatie met andere led kweeklampen of met HPS kweeklampen. De M30 kan op verschillende manieren opgehangen worden middels de meegeleverde hangbeugels. Zo kun je kiezen of je de M30 van boven, van opzij of diagonaal licht wilt laten geven. 

               

De M30 is echter vooral populair als hoofdlichtbron. SANlight heeft er voor gezorgd dat de M30 kweeklampen heel eenvoudig met elkaar te combineren zijn. Wanneer je namelijk meerdere SANlight M30's met elkaar combineert, leveren zij gezamenlijk een zeer krachtige lichtbron op, die het licht vrij gelijkmatig verdeeld over het kweekoppervlak. Een veel voorkomend verschijnsel bij led kweeklampen is namelijk dat het licht direct onder de kweeklamp heel krachtig is, maar de kracht naar de zijkanten toe snel afneemt. Wanneer je meerdere kleine led kweeklampen gebruikt en deze gelijkmatig boven het kweekoppervlak verdeelt, dan voorkom je dat je deze zogenaamde hotspots krijgt in het kweekoppervlak. Daardoor kun je de M30 kweeklampen ook lager boven je planten hangen, waardoor deze meer lichtkracht ontvangen. Op bovenstaande afbeeldingen kun je dit principe goed zien. Een bijkomend voordeel van het gebruik van meerdere lichtpunten is dat er praktisch geen schaduwplekken zijn, waardoor het kweekoppervlak maximaal belicht wordt. Hieronder vind je de aantallen die SANlight adviseert voor een optimale dekking bij verschillende kweekoppervlaktes. 
Uitgangspositie hierbij is dat 9 stuks M30 een HPS lamp van 400 watt kunnen vervangen (waarbij slechts 270 watt stroom verbruikt wordt).

60 x 60 cm: 4 stuks
80 x 80 cm: 7 stuks
100 x 100 cm: 11 stuks
120 x 120 cm: 16 stuks


SANlight M30 led kweeklampen kunnen heel eenvoudig met elkaar gecombineerd worden middels de los verkrijgbare Aliminium Rails. Door middel van handige klembeugels kun je de M30 kweeklampen gemakkelijk naast elkaar aan de Aluminium Rails bevestigen. De Aluminium Rails zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Zodoende kun je dus een set-up maken die helemaal is afgestemd op jouw kweekruimte en deze later uitbreiden indien gewenst. 


Specificaties SANlight M30:
-    Werkelijk verbruik: 30 Watt
-    Vergelijkbaar met:  45 Watt HPS
-    Reikwijdte:  Zie bovenstaand advies
-    Hanghoogte: 15 - 20 cm boven de top van de plant
-    Branduren: +80.000
-    Gewicht: 0.7 kilogram
-    Afmetingen: 15 x 5 x 6 cm
-    Passieve koeling (geen ventilatoren of andere bewegende onderdelen)

De SANlight M30 wordt geleverd inclusief:
-    1 x M30 led module
-    1 x transformator
-    2 x hangbeugel
-    1 x gebruikershandleiding


Technische specificaties
Aanpasbaar spectrum Nee
Afmeting 15 x 5 x 6 cm
Branduren 80.000 +
Dimbaar Nee
Garantietermijn 3 jaar
Gewicht 0,7 kg
HPS Equivalent 45 W
Koeling Passief
Minimum afstand tot de plant 15 cm
Spectrum Full Spectrum
Stroomverbruik 30 W
Footprint (bloei) 60 x 60 (4 stuks)

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

  • Model: M30
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 139,00
Loading...