WELKOM: de website van LEDPARADISE is vernieuwd.

Spectro Light Explosion 800

Spectro Light Explosion 800

Waarom drie keer het wiel uitvinden als je beschikt over één uitstekende COB-led en een prima koeling die je in verschillende onderlinge aantallen kunt combineren tot een nieuw, nog krachtiger model? En dit is precies wat Spectro Light doet. Zoals de Blast 400 eigenlijk de viervoudige uitvoering is van de Starter 100, zo is de Spectro Light Xplosion 800 de tweevoudige uitvoering van de Blast 400. Het is dan ook vanzelfsprekend dat alle goede eigenschappen van de twee kleinere modellen van Spectra Light ook van toepassing zijn op de Xplosion 800. Maar de Xplosion is meer dan dat. Een lichtopbrengst van 1608 µMol/s is enorm en dus ook ruim voldoende om te kweken met extra CO2 in je kweekruimte. Op deze manier gebruikt is het geen probleem om met de Xplosion 800 de plantontwikkeling met 20% te versnellen en je opbrengst te vergroten met een overeenkomstig percentage (let op: kweken met extra CO2 vereist een aangepast voedingsschema!). De ongebruikelijk hoge lichtopbrengst is toe te schrijven aan de acht COB leds die exclusief voor Spectro Light werden ontwikkeld, de Spectro Light COD Full Spectrum 420-780nm.

Het spectrum van deze COB led brengt een wit, zonlichtgelijkend licht voort wat duidt op een Full Spectrum kleurbereik dat geschikt is voor gewassen tijdens hun gehele levenscyclus. Het aandeel blauw (15%) en rood licht (65%) is niet ongebruikelijk maar door de 10% far red in het geheel weten we dat het hier om een spectrum met een bijzondere kleursamenstelling gaat. Dit spectrum garandeert een snelle groei, een uitbundige vorming van knoppen en bloemen en een significant grotere opbrengst.

Spectro Light maakt uitsluitend gebruik van de allerbeste onderdelen en assemblagetechnieken en geeft daarom 3 jaar volledige garantie op al haar producten. Bovendien worden minstens 100.000 branduren gegarandeerd, tijdens welke de lichtsterkte van de COB leds hooguit een paar procent zal afnemen. Op alle modellen van Spectro Light is de IP67-norm van toepassing. De IP67-norm betekent dat deze LED kweeklamp geheel stofdicht is en geen enkele hinder zal ondervinden van een werkende beregenings-installatie. De Xplosion 800 beschikt niet over een traploze dimmer maar het krachtige licht is met een schakelaar af te zwakken tot 60% zodat ook zaailingen, stekken en jonge plantjes zich prettig zullen voelen in het schijnsel van deze LED kweeklamp.

Technische specificaties
Aanpasbaar spectrum Neen
Afmeting 460 x 250 170 mm
Branduren 100.000 +
Dimbaar 1 stand (60%), met schakelaar
Garantietermijn 3 Jaar
Gewicht 11 kg
HPS Equivalent 1000 Watt HPS
Koeling Passief
Minimum afstand tot de plant 60 cm (40 cm met extra CO2)
PPF (Micromols/sec) 1608 Umol/s
Spectrum Full Spectrum
Stroomverbruik Max 799 watt
Footprint (groei) -
Footprint (bloei) 150 x 150 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

  • Model: Spectrolight_Explosion800
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 1.499,00

Tags: Spectro Light Explosion 800, Spectrolight_Explosion800, SPECTRO LIGHT

Loading...