WELKOM: de website van LEDPARADISE is vernieuwd.

Spectro Light Starter 100

Spectro Light Starter 100

De ‘Starter 100’ is, zoals de naam al suggereert, het instapmodel van Spectro Light. ‘Instapmodel’ klinkt misschien een beetje misleidend aangezien deze term lijkt te zeggen dat we hier te doen hebben met een lichtgewicht voorproefje voordat we met het echte werk gaan beginnen. Niets is echter minder waar als het om dit LED kweeklampje gaat.  De Starter 100, weliswaar het kleinste model in de reeks van Spectro Light, is volgens de ontwikkelaars van dit merk al z’n concurrenten en klassegenoten ruim een stap voor. Met een verbruik van slechts 110 watt zijn zélfs HPS-lampen van 250 watt en meer, als het gaat om efficiëntie, lichtopbrengst en footprint geen enkele partij voor de Starter 100. Deze lichtkracht dankt de SpectroLight Starter 100 aan de gebruikte COB led die exclusief voor Spectro Light werd ontwikkeld, de Spectro Light COD Full Spectrum 420-780nm.

Het spectrum van deze COB led brengt een wit, zonlichtgelijkend licht voort wat duidt op een Full Spectrum kleurbereik dat geschikt is voor gewassen tijdens hun gehele levenscyclus. Het aandeel blauw (15%) en rood licht (65%) is niet ongebruikelijk maar door de 10% far red in het geheel weten we dat het hier om een spectrum met een bijzondere kleursamenstelling gaat. Dit spectrum garandeert een snelle groei, een uitbundige vorming van knoppen en bloemen en een significant grotere opbrengst.

Spectro Light maakt uitsluitend gebruik van de allerbeste onderdelen en assemblagetechnieken en geeft daarom 3 jaar volledige garantie op al haar producten. Bovendien worden minstens 100.000 branduren gegarandeerd, tijdens welke de lichtsterkte van de COB led hooguit een paar procent zal afnemen. Op alle modellen van Spectro Light is de IP67-norm van toepassing. De IP67-norm betekent dat deze LED kweeklamp geheel stofdicht is en geen enkele hinder zal ondervinden van een werkende beregenings-installatie. De Starter 100 beschikt niet over een traploze dimmer maar het krachtige licht is met een schakelaar af te zwakken tot 60% zodat ook zaailingen, stekken en jonge plantjes zich prettig zullen voelen in het schijnsel van deze LED kweeklamp.

Technische specificaties
Aanpasbaar spectrum Neen
Afmeting 180 x 125 x 170 mm
Branduren 100.000 +
Dimbaar 1 stand (60%), met schakelaar
Garantietermijn 3 Jaar
Gewicht 2,6 kg
HPS Equivalent 250 watt
Koeling Passief
Minimum afstand tot de plant 60 cm
PPF (Micromols/sec) 122 Umol/s
Spectrum Full Spectrum
Stroomverbruik 110 Watt
Footprint (groei) 100 x 100 cm
Footprint (bloei) 80 x 80 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

  • Model: Spectrolight _Starter100
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 339,00

Tags: Spectro Light Starter 100, Spectrolight _Starter100, SPECTRO LIGHT

Loading...