WELKOM: de website van LEDPARADISE is vernieuwd.

Spectrum King 400+ 120˚

Spectrum King 400+ 120˚

Spectrum King LED heeft vijf jaar lang ontwikkeld op hun kweeklampen, omdat zij een lichtspectrum wilden hebben dat het spectrum van de zon exact nabootst. De gedachte erachter is dat planten al miljoenen jaren groeien onder zonlicht en zich daar volledig aan hebben aangepast. Waar andere LED-merken vooral de kleurbehoefte van de plant hebben gekozen als uitgangspunt en daarop hebben doorontwikkeld, heeft Spectrum King LED de zon als uitgangspositie genomen. Het resultaat is een zeer krachtige LED lamp die een zichtbaar wit licht uitstraalt, waar de meeste andere led kweeklampen een roze/paars licht uitstralen. Wanneer we echter met een sterk verduisterende bril in de Spectrum King lampen kijken, zien we toch allerlei gekleurde leds. De combinatie van alle zichtbare kleuren gezamenlijk maakt namelijk wit licht. Precies zo als dat bij de zon ook werkt. 

De 400+ kweeklampen van Spectrum King zijn zeer krachtige led kweeklampen die vergelijkbaar zijn met 1000 Watt HPS kweeklampen. De Spectrum King 400+ kweeklampen gebruiken echter slechts 440 Watt stroom en worden veel minder warm. Spectrum King kweeklampen kunnen een hele dag aan staan en dan zijn ze nog steeds niet te warm om je hand er op te leggen. Spectrum King kweeklampen hebben geen bewegende onderdelen, zoals ventilatoren, waardoor ze geruisloos werken. Bovendien zijn Spectrum King kweeklampen beresterk en zijn ze praktisch waterdicht. Je kunt ze beter niet in een bak water leggen, maar je kunt ze gerust met een tuinslang afspoelen en mocht er onverhoopt een keer een brandblusinstallatie aanspringen terwijl de lamp actief is, dan zal de lamp daar geen hinder van ondervinden.

De 120˚ lens op deze kweeklamp is bedoeld om het licht zo breed mogelijk uit te stralen. Hierdoor kun je de lamp laag boven het kweekoppervlak hangen, kijk maar eens naar de specificaties hieronder. Spectrum King kweeklampen met 120˚ lenzen worden vooral gebruikt voor kweekoppervlakken met meerdere planten, die niet echt hoog hoeven te worden. Doordat het licht breed uitstraalt, is een kweeklamp met een 120˚ lens veel beter geschikt voor relatief lage kweekruimtes dan een kweeklamp met een 90˚ lens.

Specificaties:
-    Werkelijk verbruik: 440 Watt
-    Vergelijkbaar met:  1000 Watt HPS
-    Aanbevolen hoogte: minimaal 30 cm boven de top van de plant*
-    Reikwijdte: 182 x 182 cm (groei), 121 x 121 cm (bloei)
-    Branduren: + 50.000
-    Gewicht: 10.1 kilogram
-    Afmetingen: 31 x 32 x 28 cm

*Let goed op met de minimale hoogte boven de plant. De ene plant is wat gevoeliger voor licht dan de ander, waardoor de ene plant ook eerder stress of beschadiging door teveel licht zal ondervinden dan de ander. Wij adviseren daarom altijd om iets meer afstand aan te houden in het begin, zodat je jezelf ervan kunt verzekeren dat je plant zich prettig voelt bij het licht en de kracht daarvan. Alle led kweeklampen die je in deze online shop zult vinden zijn dusdanig krachtig dat het echt niet erg is om ze iets meer hoogte te geven. Zeker wanneer de plantjes nog heel erg jong zijn kun je de lamp het beste wat hoger ophangen. Zodra je constateert dat ze echt goed aangeslagen zijn en er gezond uitzien, kun je de lamp laten zakken. Als je er helemaal zeker van wilt zijn dat je planten optimaal beschermd zijn tegen stress door bijvoorbeeld licht, dan moet je LED Protect meegeven vanaf het begin van de cyclus.

Heb je zelf een winkel en wil je dit product ook verkopen? Neem dan even contact met ons op.

Technische specificaties
Aanpasbaar spectrum Nee
Afmeting 31 x 32 x 28 cm
Branduren 50.000 +
Dimbaar Nee
Garantietermijn 5 jaar
Gewicht 10,1 kg
HPS Equivalent 1000 W
Koeling Passief
Minimum afstand tot de plant 30 cm
Spectrum Full Spectrum
Stroomverbruik 440 W
Footprint (groei) 182 x 182 cm
Footprint (bloei) 121 x 121 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

  • Model: SK400+120
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 999,00