WELKOM: de website van LEDPARADISE is vernieuwd.

Spectrum King LowPro Veg

Spectrum King LowPro Veg

De LowPro Series  is het antwoord van Spectrum King op de groeiende vraag naar LED kweeklampen die ontworpen zijn voor gebruik bij Vertical Farming. De LowPro-serie bestaat uit twee modellen en één daarvan is de LowPro Veg. De naam zegt het al, het spectrum van de LowPro Veg is het krachtigst in het blauwe lichtbereik, de kleur waar planten in de groeifase het meeste prijs op stellen. Maar voor het oog is het uitgestraalde licht toch eerder wit dan blauw wat komt doordat het afgestraalde licht -naast blauw- bestaat uit een flink gedeelte geel en groen. Een dergelijk specifiek lichtspectrum is nieuw voor de LED kweeklampen van Spectrum King waarvan de technici zweren bij het full spectrumlicht.

Ook de vorm van de LowPro Veg is nieuw in de productlijn van Spectrum King. De kleine afstand tussen lamp en gewas die voor Vertical Farming een voorwaarde is, vereist dat het licht vanuit een zo groot mogelijk  oppervlak wordt opgewekt. De lichtoutput van de LowPro Veg wordt daarom verdeeld over vier bars van elk 105 watt. De totale footprint komt daarmee op 120 x 120 cm. Dit aanzienlijke kweekoppervlak  wordt in z’n geheel van een zéér gelijkmatig lichtschijnsel voorzien, zonder schadelijke hotspots of lichtafname naar de zijkanten. En dit bij een hanghoogte van slechts 20 cm. Deze vorm heeft trouwens nog twee andere prettige bijkomstigheden. Ten eerste  is er het voordeel dat de opgewekte warmte eveneens wordt opgewekt over een groot oppervlak en daardoor dus heel makkelijkwordt afgegeven aan de omringende lucht. Ten tweede wordt met de ruime lichtverdeling veel minder schaduw geworpen tussen het onderliggende gebladerte dan dat bij gebruik van een puntvormige lichtbron het geval zou zijn.

De LowPro Veg is vervaardigd uit componenten van de hoogste kwaliteit waaronder de befaamde CREE-leds. Het frame is vervaardigd uit de beste kwaliteit aluminium en voorzien van een witte poedercoating die sterk reflecteert en ook nog eens een antibacteriële werking heeft.  Met een apart bij te bestellen dimmer is de lichtsterkte van deze LED kweeklamp naar behoefte te regelen. Spectrum King bedient met de LowPro Veg de markt van professionele indoorkwekers die gebruik wensen te maken van de laatste ontwikkelingen op het gebied van LED kweekverlichting. Eveneens zéér geschikt voor de serieuze hobbykweker voor gebruik in een kweektent of boven een kweektafel.

Technische specificaties
Aanpasbaar spectrum Nee
Afmeting 120 X 107 X 8,6 cm
Branduren 75.000 +
Dimbaar Nee
Garantietermijn 3 jaar
Gewicht 10,7 kg
HPS Equivalent 1000 watt double ended HPS
Koeling Passief
Minimum afstand tot de plant 21 cm
PPF (Micromols/sec) 936
Spectrum Groei
Stroomverbruik 420 W
Footprint (groei) 120 x 120 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

  • Model: SK LowPr-veg
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 1.099,00
Loading...