WELKOM: de website van LEDPARADISE is vernieuwd.

Surya 20 T8 Vegtube (120 cm, Daisy Chain)

Surya 20 T8 Vegtube (120 cm, Daisy Chain)

LED kweeklampen die bedoeld zijn voor gebruik tijdens de groeifase van gewassen geven doorgaans een licht af in een kleurtemperatuur die ergens tussen de 9.500 en 10.000 Kelvin ligt. De 20 T8 Vegtube van Surya straalt echter een licht uit van 14.000 K en daarmee heeft Surya het spectrum van deze LED kweeklamp aanzienlijk verder in het blauwe lichtbereik geplaatst. Dit maakt de 20 T8 uniek in z’n soort, wat één van de redenen is dat je deze LED kweeklamp in grote aantallen kunt tegenkomen bij professionele tuindersbedrijven. Dit ongebruikelijke spectrum werd namelijk speciaal ontwikkeld voor stekken en zaailingen, jonge plantjes zoals je die in grote hoeveelheden aantreft in de glastuinbouw.  Uit diverse proefnemingen is gebleken dat een dergelijk pril gewas uitstekend gedijt onder de Surya 20 T8 Vegtube. Ze groeien sneller en ontwikkelen eerder wortels dan de jonge plantjes die onder andere lampen opgroeien.

Naast dit unieke spectrum zijn er nog twee andere eigenschappen die de 20 T8 tot een populaire LED kweeklamp in de professionele kweeksector maken.  Allereerst de zéér lage prijs in combinatie met het lage stroomverbruik. Eén Vegtube verbruikt slechts 20 watt en je hebt er al een voor minder dan € 50,-. Als tweede voordeel geldt dat deze lampen kunnen worden gebruikt in een zogenaamde Daisy Chain. Dit houdt in dat de lampen in serie op elkaar kunnen worden aangesloten waardoor het in- en uitschakelen van een grote hoeveelheid lampen vanaf één punt mogelijk is.

De Surya 20 T8 Vegtube is verkrijgbaar in de lengte van 90 cm en er is bovendien een variant beschikbaar die niet voor gebruik in een Daisy Chain, maar als individuele LED kweeklamp bedoeld is. Deze ‘stand alone’ versie is speciaal bedacht voor de hobbykweker, wiens botanische inspanningen doorgaans in een kleine kweekruimte plaatsvinden. Beide versies voldoen echter aan dezelfde IP65 norm die garandeert dat het product waterdicht is.

De lage aanschafprijs is te danken aan het eenvoudige ontwerp en de gebruikte materialen. Zo ontbreken allerhande schakelaars en draaiknoppen om de lichtsterkte te dimmen en bestaat het ophangsysteem uit simpele clips waar je de buis eenvoudigweg in vastklikt.  De gebruikte leds ontwikkelen amper warmte waardoor óók al geen dure koelprofielen nodig zijn. Verder zijn de doorzichtige onderdelen niet van duur glas maar vervaardigd van een sterke, zéér lichtdoorlatende plasticsoort. Extra voordeel van dit laatste is dat de Surya 20 T8 Vegtube goed tegen een stootje kan. De rest van de behuizing is van aluminium. De 20 T8 Vegtube is een goedkope, maar degelijke en zéér efficiënte LED kweeklamp waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Let op: de ‘Daisy Chain’-modellen zijn standaard énkel voorzien van aansluitkabels die bedoeld zijn om ze onderling op elkaar aan te sluiten. De Daisy Chain moet vervolgens nog op het lichtnet worden aangesloten. De daarvoor benodigde lichtnetkabel mét stekker kun je hier bestellen.

Specificaties:
Klik op het tabblad 'Specificaties'.

Technische specificaties
Aanpasbaar spectrum Nee
Afmeting 124,7 x 3,3 x 4,0 cm
Branduren 50.000 +
Garantietermijn 2 Jaar
Gewicht 0,6 Kg
HPS Equivalent
Koeling Passief
Minimum afstand tot de plant 30 cm
PPF (Micromols/sec) 198 μmol/m²/s (PPFD op 40 cm)
Spectrum Groei
Stroomverbruik 20 W
Footprint (groei) 30 x 120 cm
Footprint (bloei) N.V.T.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

  • Model: 20T8 Vegtube (120 cm DC)
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 64,95
Loading...