WELKOM: de website van LEDPARADISE is vernieuwd.

Kind Led XD75 Double Sided Bar Light (Flower)

Kind Led XD75 Double Sided Bar Light (Flower)

Met de XD75 brengt Kind Led een LED Bar Light op de markt die specifiek ontworpen is voor Intra Canopy verlichting.  ‘Intra Canopy’ verlichting is het gebruik van LED kweekverlichting tússen het gewas en is bedoeld als aanvullende lichtbron, naast de LED of HPS-verlichting die het gewas van bovenaf voorzien van licht.

De XD75 bevat aan twee zijden een rij leds die het licht in tegenovergestelde richting uitstralen. Op de juiste plek tussen de bladeren opgehangen voorziet deze LED Bar Light je planten van licht op plaatsen die anders in de schaduw zouden liggen. Het spreekt voor zich dat deze vorm van bijverlichting bijzonder nuttig is. De extra hoeveelheid licht op donkere plaatsen verhoogt de fotosynthetische activiteit en zet je planten aan tot een grotere vochtverdamping. Hierdoor wordt een significant grotere hoeveelheid voedingsstoffen naar de bladeren, vruchten of bloemen getransporteerd. Het gevolg is een sneller groeiend, voller gebladerte en een aanzienlijk grotere opbrengst aan vruchten of bloemen.

Het Perfect Blend Principe
De Kind Led XD75 beschikt over een spectrum dat werd ontwikkeld op basis van het Perfect Blend Principe. Het belangrijkste kenmerk daarvan is dat het spectrum alle noodzakelijke golflengtes combineert die essentieel zijn voor een maximaal  fotosynthetisch rendement (PPFD). Hoe groter het fotosynthetische rendement, hoe sneller je gewas wortels vormt, groeit of hoe rijker de opbrengst aan bloemen en vruchten is.

Twee verschillende spectra
Het spectrum van de Kind Led XD75 is beschikbaar in twee soorten: als groeispectrum (Vegetative) óf als bloeispectrum (Flower). Het groeispectrum bevindt zich vooral in het blauwe lichtbereik. De zorgvuldig gekozen golflengtes waaruit dit spectrum bestaat maken de XD75 uitermate geschikt voor de kweek van bladgroenten, sla en gewassen die een zo intensief (of een zo langdurig) mogelijke groeifase moeten doormaken.

Een nauwkeurig bepaalde combinatie van specifieke golflengtes in het rode én het blauwe lichtbereik levert het uitgelezen bloeispectrum op. Met dit spectrum worden planten die de bloeifase bereikt hebben aangezet tot uitbundige vorming van bloemen of vruchten.

IP65 gecertificeerd
De Kind Led XD75 voldoet aan alle eisen voor gebruik in een professionele kweekomgeving. Dat betekent onder meer dat deze LED Grow Bar water- en stofdicht is. Daarnaast is het mogelijk om deze kweeklampen in serie aan elkaar te koppelen (Daisy Chain).  Zo wordt het mogelijk om een groot aantal lampen aan te sluiten op één stroomaansluiting. Elke XD75 kan echter ook van een (bijgeleverde) stekker worden voorzien waardoor de lampen óók per stuk op een stopcontact kunnen worden aangesloten. Kind Led levert Daisy Chain-bekabeling waarmee groepen van 2 tot 10 Bar Lights kunnen worden gevormd. Deze groepen kunnen vervolgens ook weer aan elkaar gekoppeld worden.

Voor meer informatie, zie tabblad 'Specificaties'.

Technische specificaties
Aanpasbaar spectrum Nee
Afmeting 119,5 x 5,1 x 5,2 cm
Branduren 50.000 +
Dimbaar Nee
Garantietermijn 3 Jaar
Gewicht 3,17 kg
HPS Equivalent -
Koeling Passief
Micromols (PPF) PPFD @ 30,5 cm: 110-128 µmol/m²s
Minimum afstand tot de plant -
Spectrum Bloei
Stroomverbruik 75 W
Footprint (groei) N.V.T.
Footprint (bloei) N.V.T.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

  • Model: Kind Led XD75 (Flower)
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 369,95
Loading...