WELKOM: de website van LEDPARADISE is vernieuwd.

Sanlight Flex 20

Sanlight Flex 20

De Flex 20 van Sanlight is een LED-barlight die speciaal bedoelt is voor gebruik bij ‘Verical Farming’ kweekmethoden. Bij vertical farming worden zaailingen, stekken of ander jonge plantjes etagegewijs gekweekt in stellingen. Dat dit een uiterst efficiënte vorm van plantenteelt is spreekt voor zich. Het beschikbare vloeroppervlak biedt namelijk met elke bijkomende etage ruimte aan 100% extra kweekoppervlak.

Vertical Farming
Verticale plantenkweek vindt doorgaans plaats in indoor kweekruimtes op schappen die dicht op elkaar in de stellingen zijn bevestigd. Hier ontbreekt meestal het natuurlijk zonlicht waardoor de plantjes het moeten doen met kunstlicht. Onder deze lastige omstandigheden is het dan ook erg belangrijk dat goed is nagedacht over het spectrum en de intensiteit van het gebruikte kunstlicht. Daarom is de Sanlight Flex 20 voorzien van hetzelfde breedbandspectrum als de LED-kweeklampen uit de Q-serie. Dit spectrum staat borg voor maximale fotosynthetische activiteit in je gewassen, een goed geregelde hormoonhuishouding, een snelle wortel- en bladvorming en een snelle, compacte groei. De lichtkracht van de Flex 20 is vervolgens afgestemd op de kleine ruimte tussen de etages en het feit dat jonge plantjes nog geen al te hoge lichtintensiteit kunnen verdragen. Dit resulteerde in een LED-barlight die met een stroomverbruik van amper 10 watt een kweekoppervlak van 25 x 100 cm van ruim voldoende licht voorziet. Bijkomend voordeel van dit bescheiden stroomverbruik is dat de Flex 20 LED-barlight vrijwel geen warmte ontwikkelt. 

Bij vertical farming is niet alleen het spectrum en de lichtintensiteit van belang maar, vanwege de beperkte afstand tussen de etages, ook de ruimte die de barlights innemen. De Flex 20 heeft om die reden een uiterst compact ontwerp en is met de montagebeugel eenvoudig te bevestigen. Verder is deze barlight passief gekoeld, waterdicht (IP68) en kan hij Stand Alone, in tweetallen zowel als in serie (Daisy Chain) op het lichtnet worden aangesloten.

Intra Canopy verlichting
Barlights die bedoeld zijn voor gebruik in vertical farming kunnen ook uitstekend dienst doen als ‘Intra canopy’ verlichting. Intra canopy verlichting is het gebruik van barlights tússen de planten, als aanvulling op de HPS of LED kweekverlichting die zich al boven de planten bevindt. Het voordeel van intra canopy-verlichting is dat de barlichts extra licht werpen op de gedeeltes die zich anders in de schaduw van de bovenste bladeren bevinden. Met behulp van intra canopy verlichting blijven je planten compacter en vormen zich ook tussen de bladeren meer aftakkingen, knoppen of vruchten.

Let op:
De Sanlight Flex 10/20 wordt geleverd zónder lichtnetkabel omdat deze lamp meestal in serie (Daisy Chain) wordt aangesloten. Elke lamp standaard voorzien van een lichtnetaansluiting zou overbodig en zonde zijn. De lichtnetkabel kan hier apart bestelt worden.

Voor meer informatie, zie tabblad 'Specificaties'.

Technische specificaties
Aanpasbaar spectrum Nee
Afmeting 88 x 3 x 2,5 cm
Branduren 80.000 +
Dimbaar Nee
Garantietermijn 3 Jaar
Gewicht 450 Gr
HPS Equivalent -
Koeling Passief
Minimum afstand tot de plant -
PPF (Micromols/sec) 40 µmol/s
Spectrum Full Spectrum
Stroomverbruik 19,2 W
Footprint (groei) 25 x 100 cm
Footprint (bloei) 25 x 100 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

  • Model: Sanlight Flex 20
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 87,00

Tags: Sanlight Flex 20, Sanlight Flex 20, SANLIGHT

Loading...