WELKOM: de website van LEDPARADISE is vernieuwd.

Sanlight Q6W

Sanlight Q6W

Met de Q6W laat Sanlight opnieuw zien dat het staat voor hoge kwaliteit en succesvolle productontwikkeling. De Sanlight Q6W is een zéér efficiënte en robuuste  LED kweeklamp die bedoeld is voor indoorgebruik. Dit werkpaard werd vooral ontwikkeld voor gebruik bij grootschalige projecten, wat uiteraard niet betekent dat één of enkele exemplaren zich niet uitstekend zouden lenen voor kleinschalig of hobbymatig gebruik in bij voorbeeld een kweektent.

Het professionele gebruiksdoel van de Q6W vereiste dat deze LED kweeklamp beschikt over een aantal specifieke eigenschappen.  Zo is het mogelijk om een groot aantal Sanlight Q6W-kweeklampen 'daisychained' aan elkaar te verbinden. Alle aan elkaar gekoppelde lampen zijn dan tegelijkertijd te bedienen vanaf één punt.  Verder wordt (zoals ook de andere modellen van Sanlight) de Q6W passief gekoeld. Er zijn dus geen kwetsbare of luidruchtige ventilatoren in de behuizing aanwezig, wat het stroomverbruik, het onderhoud en de levensduur van een Q6W ten goede komt. De gebruikte LED’s tenslotte zijn van de jongste generatie. Ze gaan minsten 80.000 uur mee en na die tijd hebben ze hóóguit maar 10% aan lichtsterkte ingeboet. 

Optimale fotosynthese  onder kunstlicht vereist een zéér hoge lichtintensiteit (PPFD) op specifieke  golflengtes. Het lichtspectrum dat de Sanlight Q6W afstraalt noemen zij zélf een ‘breedband spectrum’. Dit breedbandspectrum zet je planten niet alleen aan tot maximale fotosynthese maar helpt ze bovendien bij het reguleren van de hormoonhuishouding. Dat laatste blijft ( inmiddels traditiegetrouw) een belangrijk aandachtspunt voor de technici van Sanlight. Want een optimale hormoonbalans staat tenslotte borg voor een optimale oogst.

Onder het warm-witte licht dat de Sanlight Q6W afstraalt voelen planten in alle levensstadia zich prima thuis. Bovendien is dit licht prettig voor het menselijk oog waardoor het comfortabel werken is onder deze LED kweeklamp.  De goede eigenschappen van het spectrum worden nog verder versterkt door de ‘secondary optics’, de lensjes die over de LED-diodes zijn geplaatst. Deze  secundaire lenzen verspreiden het licht volgens een nauwkeurig gedefinieerde stralingshoek van 90°. Hierdoor wordt het licht zéér gelijkmatig over het kweekoppervlak verdeeld. Enig lichtverlies is verwaarloosbaar omdat diezelfde secundaire lenzen lichtverstrooiing buiten die 90°-afstraalhoek vrijwel geheel  voorkomen.

Duurzaamheid en milieu zijn ook bij de ontwikkeling van LED kweeklampen steeds belangrijkere productiecriteria. Sanlight heeft daarom de Q6W voorzien van de mogelijkheid tot 'upgrading'. Dit houdt in dat de LED modules op een later moment eenvoudig kunnen worden vervangen voor meer geavanceerde exemplaren die in de toekomst ongetwijfeld beschikbaar komen. Dit spaart grondstoffen, tijd en geld en verlengt bovendien de gebruiksduur van onderdelen die niet vervangen hoeven worden tot een, in principe, oneindige periode.

Voor meer informatie, zie tabblad 'Specificaties'.

Technische specificaties
Aanpasbaar spectrum Nee
Afmeting 66 x 18 x 13 cm
Branduren 80.000 +
Dimbaar Nee
Garantietermijn 3 Jaar
Gewicht 5,1 Kg
HPS Equivalent 400 W
Koeling Passief
Minimum afstand tot de plant 35 cm
PPF (Micromols/sec) 580 µmol/s
Spectrum Full Spectrum
Stroomverbruik 215 W
Footprint (groei) 100 x 100 cm
Footprint (bloei) 80 x 80 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

  • Model: Sanlight Q6W
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 685,00

Tags: Sanlight Q6W, Sanlight QW6, SANLIGHT

Loading...